Сър Алекс не подмина уволнението на сина си от Престън


Н. Гавазов

Сър Алекс не подмина уволнението на сина си от Престън

Родителската обич е безгранична....Сър Алекс Фъргюсън реагира веднага на новината за уволнението на своя син Дарън от поста мениджър на Престън, отзовавайки играещите там под наем защитник Ричи де Лает и нападателят Джошуа Кинг. Освен това, шотландският специалист е готов дори да се съди с Престън, но да отзове и полузащитника Мати Джеймс въпреки, че с тези си действия поставя под заплаха оцеляването на клуба в Чемпиъншип.

Престън вече пристъпи към търсене на нов наставник и докато председателят Морис Линдси публично обясни с какво „достойнство" Фъргюсън-младши е приел известието за уволнението си, Сър Алекс, който редовно изпращаше играчи на сина си предприе действия в отговор на решението на Престън. По този начин Кинг и Лает няма да вземат участие в предстоящите срещи с Дарби Каунти и Кристъл Палас.

„Тази новина е огромен шок за нас. Ричи и Джошуа трябваше да играят в събота, но Юнайтед ни информира, че си прибира играчите. Те са в правото си да го направят, но за нас това ще е голям удар. Това са двама ентусиазирани млади хора и ми е тъжно, че им забраняват да играят за нас.

Най-любопитното в цялата история е, че Сър Алекс е в приятелски отношения с основния акционер на Престън - Тревър Хемонгсъм, но според свидетели, наставникът на Юнайтед бил бесен, когато разбрал за решението на клуба да се раздели с неговия син.

 

  Сподели
88