Моуриньо: Моите играчи не са силни психически


Н. Гавазов

Моуриньо: Моите играчи не са силни психически

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо свърза пропуснатата победа срещу Уест Хем с психологически проблеми на отбора си.

След като вкара три бързи гола и запази това предимство до 82-ата минута, Тотнъм изпусна победата в дербито с Уест Хем - 3: 3.

Моуриньо отбелязва характера на "чуковете“, но обвинява отбора си за слабост на духа.

"Това е футбол. Разбира се, че трябва да анализирам второто полувреме и ще го направим вътре в отбора, но пред вас предпочитам да кажа, че това е футбол. Също така хваля Уест Хем за вярата им в себе си.

Не е лесно да се запази вярата, когато съперникът  води с 3: 0 и доминира в играта. Загубата на аванс от три гола е тежко наказание, но в крайна сметка го заслужаваме.

Играта бе под наш контрол. Хари Кейн трябваше да вкара четвъртия гол, когато удари гредата, Гарет Бейл трябваше да завърши играта. Четвъртият ни гол би бил по-логичен, но такъв  е футболът.

Неволно, но отборът започна да забавя темпото. Благодарение на Хари Уинкс си върнахме контрола над играта и точно в този момент допуснахме първия гол и увереността на противника се повиши. Моите момчета не бяха достатъчно силни психически, за да се справят с това. Загубихме две точки в последните секунди", заяви Моуриньо пред Sky Sports.

  Сподели
234