Ливърпул загуби Ван Дайк за дълъг срок


Н. Гавазов

Ливърпул загуби Ван Дайк за дълъг срок

Ливърпул официално потвърди, че защитникът Върджил Ван Дейк е увредил кръстните връзки на коляното и сега се отправя към операция.

Ван Дейк получи тази контузия в самото начало на дербито срещу Евертън предния ден. Вратарят на "карамелите" Джордан Пикфорд влезе грубо  в дясното коляно на Върджил и трябваше да бъде отсъдена дузпа, но системата VAR определи, че в този момент заместник-капитанът на "червените“ вече се е намирал в положение на засада.

От "Гудисън Парк"  Ван Дейк отиде направо в болницата, а днес Върджил посети специалист, който потвърди най-лошите му страхове.

Сега Ван Дейк ще се подложи на операция. В изявление Ливърпул не посочи срок за възстановяването на Върджил, но е сигурно, че отсъствието му ще продължи месеци наред - ще е необходимо истинско чудо, ако  29-годишният нидерландец се завърне преди края на сезона.

Загубата на Ван Дейк ще бъде огромен проблем за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп - не само заради важността на Върджил, но и защото "червените" решиха да не купят защитник, който да замени продадения на Зенит Деян Ловрен.

През този сезон Ван Дайк проведе осем мача, в които вкара един гол. 

  Сподели
480