Солскяер: Нашият сезон започна днес


Н. Гавазов

Солскяер: Нашият сезон започна днес

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че сезон 2020/21 вече наистина е започнал за отбора му.

Юнайтед показа  ужасен футбол в първите три мача от новата кампания във Висшата лига, а Солскяер заяви, че няма достатъчно време да подготви отбора си.

Въпреки това, волевата победа с 4:1 над Нюкасъл вдъхва на Солскяер увереност, че "червените дяволи“ са преодолели трудностите и са постигнали пълна мощност в играта си.

"Предишният резултат направи този мач важен. Когато съперникът поведе с 1:0 след две минути игра, за нас стана още по-важно да спечелим.

Но ние показахме голяма устойчивост, страхотен характер, направихме обрат и реагирахме добре на провала благодарение на капитана, който ни вдъхнови.

Не искаме да използваме това като извинение, но се нуждаехме от предсезонна подготовка. Искахме да влезем в  тази международна почивка с повече точки, отколкото имахме, но сега знаем, че нашият сезон започна днес, защото играта ни придоби обичайното си темпо.

Момчетата знаят, че ни предстои тежък месец и очакват с нетърпение всеки мач. Дадох почивка на някои играчи днес, но тези, които излязоха, направиха разлика за нас", заяви Солскяер.

481