Ливърпул очаква „присъдата” на докторите за Ван Дайк и Тиаго


Н. Гавазов

Ливърпул очаква „присъдата” на докторите за Ван Дайк и Тиаго

Ливърпул очаква медицинската  присъда за Върджил Ван Дейк и Тиаго Алкантара, които получиха контузии в дербито с Евертън.

Мачът от Висшата лига в събота на "Гудисън Парк"  завърши за Ван Дейк минути след началото. Вратарят на "карамелите" Джордан Пикфорд грубо влезе в коляното на Върджил – това трябваше да бъде дузпа, но капитанът на "червените" бе хванат в засада.

Краят на мача пък бе  помрачен от грубостта на Ришарлисон, който получи директен  червен картон за фаула  срещу Алкантара.

Късно снощи инсайдерът Низар Кинсала публикува снимка от клиника, на която се вижда как Ван Дайк напусна медицинското заведение с помощта на патерици. Според Низар, нидерландският футболист е скъсал предни кръстни връзки и ще пропусне остатъка от сезона. Тази информация бе потвърдена и от beIn Sports. Друг инсайдер в лицето на Пол Джойс пък твърди, че Върджил се е подложил на сканиране, чиито резултати ще станат известни днес, но според Пол нидерландецът ще отсъства 7-8 месеца.

"Когато напусках терена, Тиаго ми каза, че е контузен в ситуация с Ришарлисън. Ще видим дали това е вярно или не, но тъй като той е усетил нещо, тогава трябва да проверим това.

Що се отнася до Върджил, не знам колко сериозно е това. Не знам, но той не е добре.

Не мога да кажа колко последователни мача изигра Върджил. Той играе с болка, понася почти всичко, но тук не можа да продължи играта. Това е лошо", заяви Клоп.

  Сподели
308