Пикфорд и Ришарлисон се извиниха за грубата игра


Н. Гавазов

Пикфорд и Ришарлисон се извиниха за грубата игра

Вратарят Джордан Пикфорд и нападателят Ришарлисън от Евертън се извиниха за грубата си игра срещу колегите си  от Ливърпул.

Съботното дерби на двата отбора от Мърсисайд (2: 2) бе белязано с червен картон за Ришарлисън, който бе наказан за груба игра срещу Тиаго Алкантара. Бразилецът уверява, че в действията му не е имало злонамерено намерение.

"Всички, които ме познават, знаят, че изобщо не съм груб играч.

Това, което се случи  е резултат от прекомерна отдаденост. Влязох в единоборство  без намерение да нараня Тиаго. Когато видях, че сблъсъкът става неизбежен, вдигнах крак и го ударих по коляното. Невъзможно бе да се предотврати, предвид скоростта на играта.

Вече му изпратих съобщение с извинение и искам също да се извиня публично. Надявам се, че той не е наранен и всичко е наред.

Извинявам се и на съотборниците си, клуба и феновете си, че ги оставих в малцинство в края на мача. За съжаление случилото се не може да се промени. Можете само да го анализирате, да работите върху себе си и да продължите напред", заяви Ришарлисон.

А още в началото на мача на "Гудисън Парк"  Пикфорд удари Върджил Ван Дайк по коляното. Тъй като системата VAR отсъди засада на защитника на "червените", реферът Майкъл Оливър игнорира грубостта на стража, но Джордан все пак намери за добре да се извини.

"Всички продължават да питат за това, така че предполагам, че тегли към червен картон. Сигурно не е най-чистото единоборство. Честно казано, след мача Джордан (Пикфорд) се приближи до мен, извини се и ме помоли да кажа на Върджил", заяви капитанът на "червените"  Джордан Хендерсън.

  Сподели
658