Клоп разкритикува VAR


Н. Гавазов

Клоп разкритикува VAR

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп разкритикува системата VAR в мача от Висшата лига срещу Евертън.

Равенството 2: 2 в дербито на Мърсисайд остави няколко въпроса за съдийството. В самото начало на мача бригадата на Майкъл Оливър си затвори очите за грубата игра на Джордан Пикфорд срещу Върджил Ван Дайк, защото последният се намираше в засада.

Засада бе отсъдена и  за Садио Мане, когато Джордан Хендерсън се разписа в самия край на мача. Клоп вярва, че на отбора му е отнет законен гол.

"Когато влязох в съблекалнята, там стояха хора и казваха, че гледат повторения, но все още не разбират защо съдиите са решили засада.

Аз съм голям привърженик на VAR, но в случаите със засадите ти особено разчиташ на правилното решение. Веднъж вкарахме гол срещу Астън Вила и те казаха, че подмишниците са в засада! Звучи смешно, но се примирихме.

В този случай нямаше подмишница - видях един кадър, а те просто решиха, че това е засада.  Оттогава вече дадох около 10 интервюта и всички казаха, че не е имало засада. Това не подобрява настроението ми.

Трудно е. Загубихме един играч в ситуация, в която VAR не бе замесен, а след това евентуално и друг в ситуация с червения картон. Вкарахме и легитимен гол, който не се брои. Очевидно не бе нашият ден, но това бе играта, която исках да видя", заяви Клоп.

  Сподели
142