Гол на Стърлинг донесе победата на Ман Сити над Арсенал (видео)


Н. Гавазов

Гол на Стърлинг донесе победата на Ман Сити над Арсенал (видео)

Манчестър Сити взе трите точки срещу Арсенал благодарение на единствения гол в мача, дело на  Рахим Стерлинг в средата на първото полувреме.

В сравнение с равенството  1: 1 с Лийдс, в стартовия състав на "гражданите" се появиха Нейтън Аке, Жоао Кансело, Бернардо Силва и възстановеният Серхиоо Агуеро, които замениха Емерик Лапорт, Бенджамин Менди, Кевин Де Брюйне и Феран Торес.

При "артилеристите" Гранит Джака и Никола Пепе замениха Мохамед Елнени и Еди Нкетия.

Гостите избраха много защитен модел, давайки топката на съперника си, но почти не позволявайки на опасен удар.

Постепенно Арсенал започна да се отваря малко и "гражданите" се хванаха за това. В 23-ата минута Фил Фоден в движение остави Ектор Белерин на границата на наказателното поле и нанесе удар. Бернд Лено отклони топката, но Рахим Стърлинг успя да добие - 1:0.

Сити запази контрола над играта след гола. "Артилеристите"  продължиха да отстъпват инициативата, включително и да отстъпват назад.

В 39-ата минута Арсенал можеше да изравни, но Едерсън парира удара на Сако с рамо.

През второто полувреме играта мина без положения за гол. Домакините трудно комбинираха нез Де Брюйне, докато "артилеристите“ се страхуваха да поемат рискове и бяха насочени предимно към надеждна защита.

В 77-ата минута Дейвид Луис почти си вкара автогол, който окончателно би погребал надеждите на Арсенал.

Отсъствието на Де Брюйне се усети, но Сити успя да отбележи един гол дори в отсъствието на белгийския диспечер. Като добавиха солидна игра в отбрана тук, "гражданите"  успяха да отпразнуват важна победа и да подобрят позицията си в таблицата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
338