Евертън и Ливърпул не се победиха (видео)


Н. Гавазов

Евертън и Ливърпул не се победиха (видео)

Ливърпул и Евертън направиха 2:2 в мач от петия кръг на Висшата лига на Англия. Садио Мане откри резултата в 3-та минута след асистенция на Андрю Робертсън, но домакините отговориха с точен удар на Майкъл Кийн в средата на първата част. Мохамед Салах отново изведе своите в 72-та минута. Това бе и 100-ят гол на египтянина с фланелката на шампиона. Крайният резултат бе оформен от Доминик Калвърт-Люин в 81-та минута.

Добавяме, че гостите доиграха последните 6 минути с човек повече след червения картон на Ришарлисон, а гол на Джирдан Хендерсън дълбоко в добавеното време бе отменен заради засада на Садио Мане.  

Неприятната новина за колектива на Юрген Клоп е травмата на Върджил ван Дайк, който се контузи по време на единоборство с вратаря на съперника Джордан Пикфорд в 10-та минута. Защитникът не успя да се върне и бе заменен от Джо Гомес.

Алан и Андре Гомеш се завърнаха в състава на "карамелите", замествайки Том Дейвис и Гулфи Сигурдсон.

Тиаго Алкантара и Садио Мане пък започнаха за „червените“ след като се възстановиха от коронавируса. Жоел Матип и Джордан Хендерсън бяха другите две нови лица за "червените" при поражението 7: 2 от Астън Вила.

На Ливърпул му трябваше малко повече от две минути, за да открие резултата. Анди Робъртсън надигра Шеймъс Коулман по левия край на наказателното поле, а след това стреля към линията на вратаря, където Мане трябваше само да сложи  крака си - 0: 1.

Минути по-късно вратарят Джордан Пикфорд контузи  Върджил Ван Дейк, който би спечелил дузпа, ако не се намираше в засада

„Карамалеите“ реагираха много положително на пропуснатия гол и започнаха да атакуват. Доминик Калвърт-Люин се открои, създавайки няколко неприятни момента за Адриан.

И в 19-ата минута домакините възстановиха равновесието. Хамес Родригес изпълни корнер, а Майкъл Кийн спечели битката на втория етаж срещу Фабиньо и стреля над ръцете на Адриан - 1: 1.

След като изравни резултата, Евертън се успокои и даде инициативата на противника. Преди почивката Трент Александър-Арнолд и Мане можеха да се отличат, но Пикфорд се намеси, а още няколко удара бяха блокирани от защитниците.

През второто полувреме отборите бяха равностойни, но „карамелите“ атакуваха по-интересно благодарение на действията на Хамес. В 59-ата минута само гредата спаси "червените" от втори допуснат гол след удар с глава на Ричарлисон.

Гостите изригнаха в 72-та минута. Мохамед Салах стреля извън наказателното поле, след като топката отскочи от крака на Йери Мина - 1: 2.

Голът на Салах отвори  играта. Евертън рискува, а в 77-ата минута Ливърпул почти се възползва от това - Матип стреля с глава след корнер, но Пикфорд спаси отбора си в блестящ скок.

И само след четири минути „карамелите“ бяха възнаградени за тяхната упоритост. Калвърт-Люин скочи в стил на Кристиано Роналдо и стреля с глава след подаване  от фланга от Дине - 2: 2.

Играта продължи да бъде доста интересна, а в края на редовното време Ришарлисън получи директен червен картон за груб фаул над Алкантара.

В добавеното време Джордан Хендерсън превзе  вратата на Пикфорд след центриране на Мане, но попадението не бе отбелязано поради засада на Садио.

Мачът се получи в духа на дерби, с всички необходими атрибути. Евертън   в крайна сметка успя да спечели ценна точка, запазвайки както лидерството в таблицата, така и предишната преднина над Ливърпул.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
611