Венгер си спомни за предложението за Суарес


Н. Гавазов

Венгер си спомни за предложението за Суарес

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер разкри истината зад известния опит на "артилеристите“ да придобие нападателя Луис Суарес от Ливърпул за £ 40 милиона плюс един паунд.

През лятото на 2013 г., Суарес бе готов да напусне мърсисайдския клуб след като отборът не успя да се класира за евротурнирите.

Луис вече се договори с Арсенал, но "подозренията" на "артилеристите" относно клаузата за обезщетение в договора на уругваеца не се потвърдиха. "Какво пушат там в техните емирства“, каза тогава собственикът на Ливърпул Джон Хенри в отговор на предложението на лондончани.

Венгер се върна към тази тема, разкривайки някои детайли.

"Имахме споразумение с играча и неговия агент. А  агентът ни каза, че в договора има условие: Ливърпул е длъжен да освободи играча, ако получи оферта над 40 милиона паунда.

Но благодарение на неразумността на Ливърпул разбрах, че такава клауза никога не е съществувала. Все пак решихме да  тестваме това, ние предложихме 40 000,001 паунда. Признавам, че може да изглежда нелепо.

Обаче Ливърпул не искаше да продаде Суарес, те можеха да си позволят да го задържат и на хоризонта вече имаше оферта от Барса“, спомня си Венгер.

След като вкара 31 гола в 33 мача през 2013/14, Суарес в крайна сметка беше продаден на Барселона за £ 65 милиона.

  Сподели
120