Челси ще се справи със Саутхемптън


И. Ангелов

Челси ще се справи със Саутхемптън

Челси - Саутхемптън
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 17.10.2020 г.
Час: 17:00 ч.

Челси не направи най-убедителния старт на сезона след само 2 победи в първите 4 кръга, на Висшата лига, но това има обяснението си в липсващите играчи, липсата на натрупани минути и липсата на сработеност между многото нови лица. Преди почивката тимът постигна 3:3 срещу Уест Бром в един мач, в който момчетата на Лампард първо изоставаха с 3:0.

Саутхемптън тръгна лошо, но се подобри с две поредни победи преди паузата за национални срещи. Освен това "светците" не допуснаха гол в последните две визити до "Стамфорд Бридж", като последно спечелиха на деня след Коледа с 2:0.

Откъм състави, при домакините Хаким Зиеч и Кристиан Пулисич доближават първите си стартове за сезона. По време на паузата те се върнаха към пълноценни тренировки. Бен Чилуел и Нголо Канте са под въпрос за Лампард след получени травми с Англия и Франция, съответно. Новият вратар Едоард Менди също получи контузия при игра за Сенегал и това може отново да означава Кепа Арисабалага да получи шанс. Кай Хаверц и Тимо Вернер показаха подобрение на формата си за Германия и се разписаха с националния отбор преди завръщането в Челси.

При гостите Стюарт Армстронг ще пропусне заради позитивен тест за коронавирус. Нейтън Редмънд е готов да стартира за първи път в лигата този сезон, като се очаква и Тио Уолкът да се завърне като титуляр в отбора, от който тръгна кариерата му.

Челси спечели 7 от последните си 8 домакинства в лигата. В 5 от последните 7 тимът не допусна гол. Очаква се рокадата на вратарите обаче да даде шанс на противника.

Прогноза: Челси - Саутхемптън 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Саутхемптън (Ралф Хазенхутъл)
 
МакКарти
   
Беднарек
Фестергаард
Уокър-Питърс
Бертран
Уорд-Прауз
Ромеу
Уолкът
Редмънд
Ингс
Адамс
Вернер
Пулисич
Хаверц
Маунт
Ковачич
Жоржиньо
Алонсо
Азпиликуета
Силва
Зума
   
Кепа
 
Челси (Франк Лампард)

Обоснована прогноза: Челси - Саутхемптън 2:1

  Сподели
528