Кавани: Форлан съдейства за трансфера


И. Ангелов

Кавани: Форлан съдейства за трансфера

Новият нападател на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани обяви, че е доволен от трансфера си. Той сподели, че бившият му съотборник от националния отбор и бивш стрелец за Юнайтед Диего Форлан, е имал влияние над решението му:

"Аз играх заедно с Диего няколко години в националния отбор. Аз си спомням Диего откакто бях млад, все още хлапе, и Дието беше там в Манчестър Юнайтед.

"Така че какво съвпадение е сега аз да дойда тук, знаейки какви позитивни неща каза Диего, и той каза позитивни неща и за мен. Но да, Диего и аз сме играли страхотни срещи за националния отбор, и винаги има какво да научиш от играчи с огромен опит.".

Кавани каза още, че друг бивш играч на Юнайтед и негов бивш съотборник в ПСЖ, Андер Ерера, е имал влияние над решението той да носи номер 7 в новия отбор:

"Аз говорих с Андер много, както и с другите колеги, Анхел Ди Мария, с който бяхме в Париж. Но аз изчаках последната минута за да звънна на Андер за разговор. Аз много харесвам Андер за това какъв човек е, и чувствах, че думите му могат да ми помогнат като ми разкаже какво е било в Юнайтед.

"Така че, да, вярно е, че след като приключих разговора с Андер, стигнахме и споразумение с клуба. Аз не познавах Андер дълго, но ние имахме добра връзка по време на престоя в ПСЖ, и днес сме добри приятели.

"Номер 7 е страхотен номер, който носих и с националния отбор. Но аз наистина вярвам, че номерът има повече значение извън терена. Там носи повече. Зная, че когато си на терена, номерът на гърба няма влияние."

  Сподели
279