Приоритет за Ман Сити е запазване на Гуардиола


Н. Гавазов

Приоритет за Ман Сити е запазване на Гуардиола

Главният оперативен директор на Манчестър Сити Омар Беррада определи запазването на мениджъра Хосеп Гуардиола като приоритет за своя клуб.

Както е известно, договорът на Гуардиола изтича в края на този сезон, а преговорите за нова сделка дори не са започнали.

Берада обаче все още се надява, че каталунският специалист ще остане верен на клуба, с който има толкова доверчиви отношения.

"Нашият приоритет е Пеп да остане и ако трябва да отнеме малко време, нека да отнеме малко време, но ние искаме да го задържим.

В известен смисъл сме готови на всичко, но в същото време Пеп показа достатъчно тук. Той показа какво може да направи като треньор, има специален отбор и клубът е отдаден на него.

Взаимоотношенията ни до голяма степен са изградени на доверие - доверие между президента, Чики (Бегиристайн), Феран (Сориано), Пеп и неговия треньорски персонал. Когато имате това ниво на доверие във връзката си, разговорите стават много по-лесни.

Очевидно Пеп бе, остава и ще продължи да бъде най-добрият треньор в света. Той доказа това в Барселона, Байерн и с нас, а ние искаме да го задържим и искаме той да се чувства комфортно с нас. Това е нашият пети съвместен сезон, а той не е работил толкова дълго с нито един клуб. Това показва неговата отдаденост.

Ще преговаряме в точното време", заяви  Берада.

  Сподели
473