Сокскяер е разочарован от ръководството на клуба


Н. Гавазов

Сокскяер е разочарован от ръководството на клуба

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е разочарован от работодателите си и по-конкретно от безпомощността на своя клуб на трансферния пазар, но все пак се надява да получи крило Джейдън Санчо и нападателя Ерлинг Бройт Холанд от Борусия Дортмунд.

През целия летен трансферен прозорец, освен няколко сделки в последния ден, Юнайтед успя да придобие само полузащитника Дони Ван де Бек, но дори това не бе приоритетна цел за Солскяер.

Оле Гунар най-много искаше Санчо миналото лято, но вицепрезидентът на Юнайтед  Ед Удуърд нямаше красноречието, за да убеди Борусия да намали цената си от 109 милиона паунда, въпреки че Дортмунд нямаше друга възможност да продаде Джейдън.

Също така Удуърд много разстрои Солскяер през зимния трансферен прозорец, когато изпусна Холанд. През декември Оле Гунар лично пътува до сънародника си, който се готвеше да напусне Ред Бул и бе сигурен, че сделката не е проблемна, но високите комисионни и искането на играча за клауза за обезщетение изплашиха Ед.

Солскяер остава убеден, че Санчо и Холанд са идеалните играчи за дългосрочните му планове, но разочарованието на норвежкия мениджър се задълбочава от факта, че други топ клубове в Европа ще възвърнат финансовите си сили до следващото лято и  Юнайтед ще се изправи пред огромна конкуренция за звездите на Борусия.

  Сподели
413