Еду разказа за покупката на Парти


Н. Гавазов

Еду разказа за покупката на Парти

Техническият директор на Арсенал Еду заяви, че клубът му е работил от седем месеца по привличането на халфа Томас Парти.

Арсенал направи най-важния си трансфер през летния прозорец едва в последния ден, след като купи Парти от Атлетико срещу обезщетение от 45 милиона паунда.

Изглежда, че Арсенал привлече африканеца, след като не успя да получи някои други футболисти, включително и Усем Ауар, който реши да остане в Лион няколко дни по-рано.

Еду обаче уверява, че трансферът на Томас не е бил прибързан. Мениджърът  Микел Артета е дал зелена светлина за прехода на ганаеца през март.

"Един ден бих искал да покажа на феновете как работим или как сме работили, защото ако бяхте видели плана ми преди шест или седем месеца, когато го съставих с Микел, Томас вече беше там.

Можете да видите колко месеца ни отне да намерим подходящия играч за този клуб.

Имаше толкова много неща за вършене, толкова много срещи. Трябваше да разберем как можем да си купим играч, ако финансовото състояние го позволява. Необходимо бе да се уредят правните въпроси, финансовите проблеми, да се говори с играч, да се говори с агент. Това са много неща,  но в крайна сметка го направихме!", заяви Еду.

Също така функционерът говори за ролята на собственика на клуба Стан Крьонке в трансфера на Парти.

"За да бъда честен, това е огромна инвестиция предвид настоящата ни позиция и със сигурност се нуждаехме от зелена светлина от собствениците.

"Когато им показах плана си, те бяха толкова развълнувани. Те проникнаха в плана и дадоха зелена светлина и тогава се почувствах много, много уверен, защото изразходването на много пари в такъв период от време не може да бъде лесно", добави Еду.

  Сподели
160