Арсенал възобновява преговорите с Йозил за раздяла


Н. Гавазов

Арсенал възобновява преговорите с Йозил за раздяла

Арсенал ще възобнови преговорите с халфа Месут Йозил  за предсрочно прекратяване на договора.

През предишните седмици и месеци мениджърът на Арсенал Микел Артета даде да се разбере, че Йозил няма място в бъдещите му планове, но Месут пренебрегна възможността да напусне клуба през летния трансферен прозорец.

Прозорецът затвори, Йозил остана, но Артета все още няма да интегрира Месут в отбора си, което беше потвърдено от факта, че 31-годишният германец даже не попадна в заявката на отбора  за Лига Европа.

Според Daily Mail, Арсенал се е обърнал към лагера на Йозил преди две седмици, за да обсъди обезщетението за предсрочното прекратяване на сътрудничеството, но този опит се е провалил - Месут не желае  да прави никакви отстъпки.

31-годишният германец е решен да получава цялата остатъчна стойност по договора си със заплата от 350 хиляди лири на седмица. Става дума  за сума от около 13 милиона лири.

Според източника,  скоро Арсенал ще направи ново предложение на Йозил с цел облекчаване на разходите по заплатите. Предполага се, че клубът ще се опита да се договори с немеца за раздяла през януари, При всички положения, когато и да си тръгне Месут, той вече изигра последния си мач за Арсенал.

  Сподели
122