Моуриньо спечелил мача с Ман Юнайтед преди старта


Н. Гавазов

Моуриньо спечелил мача с Ман Юнайтед преди старта

Определяйки тактиката за мача във Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед, мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо е решил да използва уязвимостта на противника заради двама играчи, които не работят добре в защита.

Юнайтед претърпя съкрушително домакинско поражение с 6:1 от Тотнъм през уикенда. "Червените дяволи“ изиграха две трети от мача с десет човека, но дори в еднакви състави те изглеждаха доста жалки.

Както Manchester Evening News съобщава в ексклузивна статия, в навечерието на пътуването до бившия си клуб, Моуриньо е дал специални указания на Серж Орие и Серхио Регилон да оказват висока преса върху своите противници по фланговете Аарън Уан-Бисака и Люк Шоу.

Моуриньо е определил, че фланговите нападатели на Юнайтед Маркус Рашфорд и Мейсън Гринууд не обичат да се връщат назад и да помагат на своите защитници. Именно тук португалецът е прозрял слабостите в съперника и е решил максимално да се възползва от това.

"Орие и Регилон убиха Юнайтед, защото Гринууд и Рашфорд не се отбраняват," цитира медията вътрешен човек от лондонския клуб.

Напомняме, че два от шестте гола на "шпорите"  дойдоха от страната на Шоу. Като телевизионен експерт миналия август Моуриньо отбеляза склонността на Люк да напуска позицията си и да не се връща на нея.

Също така се съобщава, че треньорският щаб на Тотнъм напълно е познал стартовия състав на Юнайтед, включително появата на Ерик Бейли на мястото на Виктор Линдельоф в централната защита. В много отношения тази битка е била спечелена от Жозе, преди тя дори да започне.

  Сподели
260