Нередовен гол спря Юнайтед след нов рецитал на Бербо (видео)


Т. Михайлов

Нередовен гол спря Юнайтед след нов рецитал на Бербо (видео)

Манчестър Юнайтед взе само точка от “Сейнт Андрюс”, завършвайки 1:1 срещу Бирмингам в последен мач за “червените дяволи” през 2010 година. Димитър Бербатов направи поредния си страхотен мач и се отчете с гол за своите, но в последната минута домакините изравниха с гол на Лий Бойър, който вкара отблизо след извеждащо подаване с ръка на Никола Жигич.

Първото полувреме не предложи много положения като тимовете играха предпазливо и равностойно. Най-добрата ситуация пред двете врати бе един опит за извеждащ пас на Рафаел към Бербатов, който дойде малко дълъг за българина. Страхотен прехвърлящ удар на Гигс пък срещна гредата. Играта на лидера в класирането обаче не се получаваше и футболистите на Сър Алекс рядко разменяха повече от 3-4 точни паса.

Втората част бе много по-интересна. В началото Гарднър имаше шанс да обстрелва Ван дер Сар след меле в наказателното поле. Шутът му обаче отиде право в ръцете на стража. В 58-ата минута бе и най-красивият момент в мача. Бербатов получи пас в половината на Бирмингам, пусна с пета към Гибсън, който напредна по крилото. Той бързо намери Берба на границата на наказателното поле. Последва повеждане и прецизен удар в долния ляв ъгъл на Фостър.

Само две минути по-късно Бербатов направи ново феноменално отиграване, което завърши с нисък удар в дясната греда. След това положенията пред вратата на домакините намаляха, но Юнайтед контролираше изцяло мача и не се виждаше как Бирмингам ще застраши Ван дер Сар.

В последните 10 минути обаче играчите на Сър Алекс се прибраха твърде много в своята половина и се създаде натиск на Бирмингам. В 90-ата минута при едно центриране към резервата Жигич, топката бе отклонена към Бойър, който я вкара отблизо в мрежата. При паса на сръбския таран имаше игра с ръка, останала незабелязана от рефера.

Въпреки равенството Манчестър Юнайтед най-вероятно ще приключи като лидер във Висшата лига за календарната 2010. “Червените дяволи” имат 38 точки, колкото и градският им съперник Манчестър Сити. “Гражданите” са с два мача повече. Третият Арсенал е на три точки от върха като утре играе с Уигън. При победа с поне 5 гола разлика “топчиите” могат да посрещнат Нова година на първо място.

Видео: Тук

  Сподели
141