Карагър вярва, че Арсенал може да завърши в топ 4


Н. Гавазов

Карагър вярва, че Арсенал може да завърши в топ 4

Експертът от Sky Sports Джейми Карагър вярва, че треньорският гений на Микел Артета може да осигури челно място на Арсенал във Висшата лига.

Хората на Артета бяха победени с 3: 1 в понеделник вечер в Ливърпул, а след мача Микел призна, че противникът превъзхожда отбора му в много аспекти на играта.

Карагър смята, че Арсенал е само в началото на пътуването, което Ливърпул е направил под ръководството на Юрген Клоп.  Джейми признава също така, че Микел ще върне "артилеристите" в Шампионска лига през този сезон.

"Арсенал остана в играта, а това е важно. Те имаха голям момент и резултатът можеше да бъде съвсем различен, но очевидно е, че изостават с няколко години от Ливърпул.

Мисля, че това е почти същата работа като тази, с която се захвана Клоп. Клоп дойде в Ливърпул, когато те даже не попадаха в Шампионска лига. Арсенал също не може да го прави от няколко години.

Първо и най-важно е Арсенал да се върне в Шампионска лига. Мисля, че те имат големи шансове да го постигнат, въпреки че не вярвах преди началото на сезона.

Наистина ми харесва това, което прави Микел Артета. Не мисля, че е възможно да се измъкне повече от играчите, които има. Не мисля, че този отбор съответства на топ 4 отбора, но той организира играта им по такъв начин, че благодарение на неговата работа те могат да стигнат до топ 4.

Мисля ли, че Арсенал ще успее да спечели титлата след четири до пет години като Ливърпул? Примерът на Ливърпул показва само каква добра работа свърши Юрген Клоп, но все още е много трудно. Но Арсенал има много добър мениджър, а това е предпоставка за успехи", заяви Карагър.

  Сподели
183