Гуардиола разказа за проблемите със състава


Н. Гавазов

Гуардиола разказа за проблемите със състава

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че отборът разполага само с 13 играчи, така че той е бил принуден да използва футболисти от академията в мача с Борнемут от Купата на Лигата.

"Това бе добра игра, всички наши млади играчи играха на високо ниво, Томи Дойл, Тейлър Харууд-Белис, Лиъм Делап. Всички бяха наистина добри.

Разбира се, на 17 години Лиъм изобщо не е нападателят, който трябва да имаме по отношение на физическата подготовка. Но в тренировките виждаме колко е добър в завършващата фаза. Сега е моментът да запазим спокойствие и да продължим да работим. Доволни сме от представянето му.

В сегашната ситуация имаме нужда от играчи от академията. Имаме общо 13 отговарящи на условията футболисти. С проблемите, които имаме с отбора, той ще остане с нас. Ние ще го използваме.

Поздравяваме академията. Аз съм само последната стъпка в тази система, преди мен много хора са работили в клуба, за да гарантират, че собствените им възпитаници се появяват на терена и това е голям успех за тях", заяви Гуардиола.

  Сподели
102