Две неща убедили Обамеянг да остане в Арсенал


Н. Гавазов

Две неща убедили Обамеянг да остане в Арсенал

Капитанът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг назова две неща, които са го убедили да остане на "Емирейтс"  и да подпише нов договор.

Предишният контракт на Обамеянг изтичаше  през следващото лято, но по-рано през септември габонският нападател удължи сътрудничеството си с "артилеристите" до 2023 година.

Според Обамеянг, мениджърът на  Арсенал Микел Артета е оказал голямо влияние в решението му  да отхвърли интереса на Барселона и Интер. Освен това Пиер-Емерик се чувства добре дошъл в лондонски клуб.

"Две неща ме убедиха да остана. Първото е Микел Артета, защото той внесе много позитивност и нова философия в клуба.

Мисля, че това бе важно, защото бе в съответствие с моята игра и почувствах, че мога да се подобря при него. Мисля, че това бе ключов фактор, а също така изигра роля и любовта, която получавам от феновете и целия клуб.

Всички тук се отнасят много, много добре с мен, така че се чувствам като у дома си и затова останах.

По време на карантината проведохме разговор и трябваше да поговорим за игровите моменти, но той (Артета) каза: "Добре, забрави за това, ще говорим за бъдещето". Той ме попита какво искам.

Казах: "Чувствам се добре, откакто дойдохте, ставам по-добър и наистина, наистина харесвам твоята философия, така че просто искам да остана".

Той ми каза: "Сигурен съм, че ако останеш, можеш да оставиш наследство зад себе си, но всичко зависи от теб и твоите желания. Разбира се, можеш да отидеш и да играеш в други големи клубове за трофеи, но мисля, че можеш да създадеш наследство в този прекрасен клуб".

Тези думи бяха ключови за мен и след този разговор почувствах, че всичко е изчистено за мен и просто исках да остана. Това е всичко", заяви Обамеянг.

  Сподели
260