Бербо остави два подаръка под елхата на Съндърланд (видео)


Т. Михайлов

Бербо остави два подаръка под елхата на Съндърланд (видео)

С два гола на Димитър Бербатов Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Съндърланд на “Олд Трафорд” и остана начело в класирането на Висшата лига. Българският нападател вкара по едно попадение през двете полувремена като бе много близо до хеттрик, след като веднъж удари греда, а на няколко пъти Крейг Гордън спаси негови удари.

Манчестър Юнайтед започна вихрено мача и поведе още в 5-ата минута, когато след центриране на Уейн Рууни Димитър Бербатов забоде топката с глава в долния десен ъгъл на Крейг Гордън. Атаката бе подета от Райн Гигс, който проби през центъра на защитата на Съндърланд и пусна по земя към Рууни.

Малко след това Бербатов получи добър пас по дясното крило, нахлу в наказателното поле, финтира бранител и стреля силно в дясната греда. В 13-ата минута греда удари и Андерсон. Неговият премерен удар от границата на пеналта нацели сглобката. До 20-ата минута Берба имаше нов шанс за гол, но топката се оплете във външната страна на мрежата.

Съндърланд някак си се отърва от нов гол до края на първата част, макар превъзходството на Юнайтед да беше тотално. Пред вратата на Ван дер Сар бе скучно и момчетата на Стив Брус не можаха да я застрашат нито веднъж. Изключително силно в средата на терена играха Парк и Андерсон.

Второто полувреме отново започна с натиск на Юнайтед и в 57-ата минута резултатът логично бе удвоен макар и с помощта на късмета. Озовал се в наказателното поле Бербатов опита диагонален фалцов удар в далечния ъгъл, но топката рикошира в тялото на Антон Фърдинанд и се оплете в мрежата на слисания Гордън.

От тук насетне Манчестър Юнайтед се забавляваше на терена, а отново най-близо до гола бе Бербатов. Стражът на “черните котки” обаче спаси невероятен негов удар. Българинът получи средновисоко центриране, спря си с гръб към вратата и мигновено стреля със странична ножица.

В 80-ата минута Бербатов бе заменен от Сър Алекс Фъргюсън, който му даде почивка за мача с Бирмингам на 28 декември. За пръв път от 2006 Манчестър Юнайтед посреща Коледа на върха. Тимът е непобеден в шампионата. Головете на Бербатов във Висшата лига вече са 13.


Видео: Тук

  Сподели
148