Лампард коментира играта на Хаверц и Силва


Н. Гавазов

Лампард коментира играта на Хаверц и Силва

Мениджърът  на Челси Франк Лампард похвали новите попълнения Тиаго Силва и Кай Хаверц след победа с 6:0 над Барнзли в Купата на лигата.

След като остави много въпроси с представянето си срещу Брайтън и Ливърпул във Висшата лига, Хаверц отговори на критиците си в сряда вечер - Кай, който струва на клуба 71 милиона паунда, оформи хеттрик в мача на "Стамфорд Бридж", което силно зарадва Лампард. ...

"Радвам се за Кай. Това бе всичко, което исках за него тази вечер. В предишните два двубоя казах, че той практически няма предсезонен период и преходът към клуба отне няколко дни.

Затова  тази вечер бе добро упражнение за него и още един мач, за да видим как искаме да работим без топката. Той може да участва в това - върна топката, когато Рос (Баркли) вкарваше, а също така имаше свобода в централните зони, действайки зад Тами (Ейбрахам). Той си взаимодейства добре с Тами, добави с напредването на играта, спечели увереност и вкара три гола.

Много се радвам за Кай и това е само началото за него“, заяви Лампард пред официалния сайт на Челси.

Франк даде и оценка на играта на 36-годишния защитник Тиаго Силва, който дебютира за "сините" в сряда вечер.

За нас е невероятно, защото той тренираше малко повече от седмица и имаше перфектни 60 минути според мен. Той показа качествата си. Разбира се, формата и играта му ще се подобрят, но мисля, че тази вечер той също даде нещо в съблекалнята и на терена благодарение на своя авторитет.

Той не говори английски, но това дори не е проблем. По време на тренировки и в този мач той ми показа, че може да командва хората около себе си. Ето защо съм много, много доволен от Тиаго. Това очаквах от играч от неговото ниво и пристигането му е глътка свеж въздух за нас", добави Франк.

  Сподели
147