Солскяер поиска от Гринууд да подобри играта си с глава


Н. Гавазов

Солскяер поиска от Гринууд да подобри играта си с глава

Кормчията на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че Мейсън Гринууд трябва да се научи да играе с глава, за да стане централен нападател.

19-годишният Гринууд вкара първия си гол за сезона, допринасяйки за победата на "червените дяволи“ над Лутън в 3-ия кръг на Купата на лигата (0: 3).

Гринууд гръмко заяви за себе си през миналия сезон, образувайки отлична офанзивна връзка с Маркус Рашфод и Антони Марсиал. Обикновено Мейсън действа на фланга, но Солскяер очаква, че с времето англичанинът ще се премести в центъра.

"Той страхотно проведе миналия сезон. За него бе важно да вкара този гол, както и Маркус. Винаги е удоволствие за нападателя да придобие тази увереност и да изпита това чувство при отбелязване на гол. Много щастлив, той просто трябва да работи за връщане във форма и да стане по-рязък.

Той може да играе и в центъра на атаката. Мисля, че за млад човек, който все още не е физически силен, не е толкова лошо да тича свободно напред, вместо да се промъква през центъра и да бъде един вид таран.

Мисля, че в крайна сметка ще бъде номер 9. Въпреки това, той е толкова добър с десния и левия си крак, така че може да бъде по флангове или да играе в центъра. Самият аз вкарах повечето си голове, сменяйки фланговете, аз не играх в центъра.

За да стане номер 9, той трябва да се научи да играе с главата си. Продължавам да му го казвам и ако той иска, можем да тренираме заедно", заяви Солскяер.

  Сподели
98