Почетино: Никога нямах възможност да подпиша с Бейл


Н. Гавазов

Почетино: Никога нямах възможност да подпиша с Бейл

Бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че никога не е имал възможност да подпише с крилото Гарет Бейл през петте години и половина в клуба от Северен Лондон.

Бейл се завърна в Тотнъм миналата седмица, като се присъедини към отбора на Жозе Моуриньо под наем от Реал Мадрид до края на сезона.

Според Почетино такъв трансфер е бил невъзможен по негово време, защото клубът е имал  други приоритети.

"Бейл е страхотен играч. Той е на възраст, в която все още е силен, плюс това има опит и зрялост. Прекара седем или осем години в Реал Мадрид, играейки определяща роля. Спечели четири европейски купи, отбеляза във важни мачове. Той винаги бе много приятелски настроен към мен, когато ни се пресичаха пътищата.

По време на моя период никога не съм имал възможността да подпиша с него. Първо, защото бяхме изцяло фокусирани върху завършването на строителството на стадиона. Когато стигнахме до финала на Шампионска лига, ние нямахме покупки в продължение на година и половина. А след това си тръгнах. Ето защо ние никога нямаххме такава възможност, но е очевидно, че играч като Бейл ще даде много на отбора.

Преди време Хесус Перес ми каза: "Представи си, че Бейл дойде в Тотнъм?".  Започнахме в Саутхемптън, Бейл си тръгна. Започнахме в Тотнъм, Бейл си тръгна. Сега той определено се връща в Тотнъм", заяви Почетино.

  Сподели
157