Карагър не разбира къде ще играе Хаверц в Челси


Н. Гавазов

Карагър не разбира къде ще играе Хаверц в Челси

Експертът от Sky Sports Джейми Карагър заяви, че все още не разбира каква роля ще играе Кай Хаверц за Челси.

Привличането на Хаверц от Байер струва на Челси 71 милиона паунда. Кай пристигна на "Стамфорд Бридж"  с репутацията на универсален играч, способен да играе на почти всяка атакуваща позиция.

Хаверц обаче откровено разочарова в мачовете срещу Брайтън и Ливърпул и Карагър просто не разбира как мениджърът на "сините" Франк Лампард ще използва скъпата си покупка.

"През миналия сезон Челси бе отбор, който основно играе по схема 4-3-3, а сега Франк се обръща към тактиката с трима защитника в големите мачове. Той победи два пъти Жозе Моуриньо и победи Гуардиола тук.

Срещу Брайтън той заложи 4-2-3-1 с Хаверц вдясно и сега го използва като фалшива деветка.

Естествено, Хаверц е страхотен играч, няма съмнение в това. Но след две срещи вече си мисля: къде ще играе?

Той ще играе някъде, защото Франк плати много пари за него, но къде се вписва при 4-3-3? Почти изглежда като номер 10, но в съвременния футбол не виждаме често чисти десятки.

Или той ще бъде част от атакуващото трио, играещо в края, или ще бъде част от триото в средата, играещо атакуващ полузащитник.

Не мисля, че начинът, по който игра днес, отговаря на Челси. Може да е бил добър в Леверкузен като фалшива деветка, но определянето на това как ще играе Челси с всички тези играчи е друго предизвикателство", заяви Карагър.

  Сподели
130