Лампард: Вернер помогна да подпишем с Хаверц


И. Ангелов

Лампард: Вернер помогна да подпишем с Хаверц

Мениджърът на Челси Франк Лампард разкри, че германският нападател Тимо Вернер е помогнал на клуба да бъде доведен и плеймейкърът от Байер Леверкузен Кай Хаверц за 70 милиона лири през това лято. Челси рано подписа с Вернер за 47.5 милиона лири преди два месеца, което отключи трансферно лято с инвестиции над 200 милиона.

"Аз имах шанс да поговоря с Кай преди покупката да стане, или както искате го наречете. Аз гледах възможно най-много материали с него преди това, а Тимо вече бе част от отбора. Тимо и Кай са близки и аз можех да разпитам Тимо много за него, защото те заедно играят в националния отбор. Имахме много добра проверка за Кай.

"Но това, което ми направи впечатление при разговорите с него е колко е смирен, и какъв човек е. Обичам тази смиреност в играчите, защото те идват с идеята просто да се подобряват и да са успешни. Аз зная, че той има страхотен талант. Виждам това от първата му седмица с нас.

"Аз мисля, че трябва да е ясно, че преди Брайтън Кай Хаверц бе тренирал само 4 или 5 дни, и 2 или 3 от тях бяха основни тренировки, така че няма как да е готов. Фитнес нивата също са трудни. Това ще се подобрява с времето. Видях много от таланта му и нямам съмнение, че той ще повлияе на Челси."

  Сподели
259