Ливърпул обяви Жота


И. Ангелов

Ливърпул обяви Жота

Ливърпул представи на официалната си страница новото попълнение в нападението Диого Жота, който пристига от Уулвърхемптън Уондърърс за сумата от 45 милиона лири. Това попълнение идва само ден след като клубът обяви за привличането на Тиаго Алкантара от Байерн Мюнхен. 23-годишният Жота подписа 5-годишен договор и сподели:

"Това е много вълнуващ момент за мен и семейството ми. През целия ми път откакто бях дете до сега, съм искал да премина в клуб като Ливърпул - световните шампиони. Това е невероятно. Аз нямам търпение да започна. 

"Това е един от най-добрите отбори в света - дори най-добрият в момента защото те са световни шампиони. Когато погледнете Висшата лига, винаги виждате Ливърпул като един от най-добрите отбори в лигата. Невъзможно е да им откажеш. Така че ние просто идваме тук и ще дадем всичко. Надявам се да съм добра опция за Ливърпул в бъдещето."

За потенциала да играе с Фирмино, Мане и Салах, Жота коментира: "Това са играчи от световна класа. Всеки мач те искат победата. Вкарват много голове и работят заедно. Аз искам да съм още една част, която се включва сред тези тримата. Това ще направя. Очевидно те са по-опитни от мен, така че първата ми задача е да се свържа с тях, да се уча от тях. Надявам се да съм им в помощ, да помогна и на клуба да печели мачове."

Жота ще носи номер 20 в Ливърпул. 

  Сподели
350