Невил: Оле не трябва да превръща Бисака в Арнолд


И. Ангелов

Невил: Оле не трябва да превръща Бисака в Арнолд

Бившият десен защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил даде мнението си за играта на неговия наследник на позицията Арън Уан-Бисака. Според легендата клубът не трябва да гледа изявите на Трент Александър-Арнолд от Ливърпул или Кайл Уокър от Манчестър Сити и да кара младока да ги наподобява, а той трябва да се концентрира над работата си в отбрана.

Юнайтед инвестира 50 милиона лири в младия англичанин, и 22-годишният се наложи като един от най-постоянните защитници в лигата с 46 мача през сезон 2019-20.

"Хората казват, че Арън Уан-Бисака трябва да се подобри когато излиза напред, но аз казвам, че той е отличен десен бранител. Той трябва да се концентрира над защитата и да стане брилянтен защитник за Манчестър Юнайтед, който носи сухи мрежи.

"Манчестър Юнайтед не трябва да доказва, че щом Трент Александър-Арнолд и Кайл Уокър са отлични в атакуващата фаза, то и Бисака трябва да е. Има повече от един начин да спечелиш футболен мач. Едното нещо, което мисля, че Уан-Бисака може да опита да направи, е да осъществи връзка с крилото от дясно, за да взаимодейства с него и централния защитник до себе си.

"Той трябва да подава точни пасове, точно пред десния полузащитник, който да се включва. Може би след това може да развие други неща, като включвания, за да отваря пространства за хората - той може да добави това. Аз съм виждал, че остава изолиран с топката понякога, и то на голям терен като "Олд Трафорд". Той трябва да има тази опция пред себе си в дясно, както и назад в ляво, и диагоналната опция към нападетеля.

"Аз винаги имах тези три опции - дали беше Дейвид Бекъм, Рой Кийн или Дуайт Йорк, или Майкъл Карик, Кристиано Роналдо и Уейн Рууни. Аз знаех къде са тези тримата и подавах към тях - изпращах топката към атаката. Това е старомоден подход, защото в момента бековете се очаква да са крила, да асистират, да вкарват преки-свободни и дузпи. Това е нещо старомодно."

  Сподели
311