Артета обясни защо Обамеянг отказа на други клубове


Н. Гавазов

Артета обясни защо Обамеянг отказа на други клубове

Мениджърът на Арсенал Микел Артета обясни защо нападателят Пиер-Емерик Обамеянг подписа нов договор, отхвърляйки интереса на други клубове.

По-рано тази седмица "артилеристите“ подписаха нов тригодишен договор със своя капитан, който според Sky Sports имаше конкретно предложение от Барселона през лятото и предизвика интерес от страна на Интер.

Според Артета,  31-годишният габонец е решил да остане в Арсенал, защото вярва в проекта на лондонския клуб и се чувства желан на "Емирейтс".

"Нашият клуб не отстъпва по мащаб на тези, които сте посочили. Най-важното – това  е футболният клуб. Къде се стремим и какво можем да постигнем в бъдеще. Трябва да сме сигурни, че нашите играчи вярват в нашия проект.

Мисля, че голямата причина, поради която той остана, е, че имаме невероятен футболен отбор. Тук имаме страхотни хора и той обича любовта на феновете.

Дадох своя принос, като му обясних какво се опитваме да направим, колко важен ще бъде той, какво изграждаме. Това е всичко. Трябва да похвалим клуба и всички хора, които му направиха това предложение, за да остане", заяви Артета.

Микел също призна, че в началото не е бил сигурен за удължаване на сътрудничеството с Обамеянг.

"Когато за първи път дойдох в клуба, първоначално не бях толкова позитивен, колкото през последните седмици.

Както можете да си представите, поради финансовото ни състояние ни бе трудно да му предложим условията, които искахме. Мисля, че самият Оба имаше съмнения по това време, но ситуацията се разви естествено.

Имах чувството, че клубът иска да се съгласи и че Оба иска да остане. Просто се опитахме да съберем тези неща и отне време. В крайна сметка имаме това, което всички искахме, така че сме щастливи", добави мениджърът.

  Сподели
184