Невил: Салах стана играч от друго ниво


Н. Гавазов

Невил: Салах стана играч от друго ниво

Експертът от Sky Sports Гари Невил вярва, че нападателят на Ливърпул Мохамед Салах е успял да изведе играта си на ново, по-високо ниво.

Салах стартира новия сезон във Висшата лига с хеттрик при победата на Ливърпул с 4: 3 срещу Лийдс в събота.

Невил се възхищава на стабилността на Мохамед, който вкара 97 гола в 154 участия за "червените", и отбелязва футболния егоизъм на египтянина -  качество, характерно за топ звездите.

"В един момент от съботния мач, наблюдавайки Салах просто си помислих: това е играч!

Когато за първи път той дойде в Ливърпул преди четири години и в първия си сезон постигна 40 гола, аз си помислих, че това е случайност и той не може да го повтори.

Въпреки това той показва стабилно ниво от две до три години.

Вижте разликата в психологията между Мане и Салах. Мане е приятен играч. Мисля, че съотборниците му го обичат, той дава всичко най-добро всеки ден, безкористно се старае за доброто на отбора.

А сега вижте Салах. Понякога той може да не подаде на своя съотборник. Той е малко по-егоистичен и вероятно малко по-малко приятен за феновете и съотборниците си заради това.

Но аз, гледайки го отвън, виждам абсолютен убиец на терена.

Мисля за Роналдо и Рууни от средата на 2000-те. Сега това са Мане и Салах.

Мисля, че Салах ще постигне повече от Мане, но не защото Мане не е страхотен играч - той е страхотен играч като Рууни, но играчи като Салах или Роналдо преди всичко искат да бъдат най-добрите в света. А играчи като Руни и Мане чувстват, че отборът им трябва да победи, че трябва да дадат всичко от себе си и да се борят за съотборниците си. Салах не е такъв.

В Челси Салах беше ужасен, бе по-слаб, взимаше лоши решения, бе незрял, което се очаква за млад играч, който се развива.

Но в събота изглеждаше, че той прави всичко игриво. Сякаш играта беше в неговите ръце.

Прилича на различен играч. Изглежда гладен, изглежда силен. Играта му е узряла.

Кой ще бъде следващият най-добър играч в света след няколко години? Мбапе е страхотен, Неймар е малко нестабилен ... Салах не е толкова далеч от това, а в събота изглеждаше като футболист от съвсем различно ниво", заяви Невил.

  Сподели
119