Клоп: Няма да хвърляме пари на вятъра


И. Ангелов

Клоп: Няма да хвърляме пари на вятъра

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че отборът няма да харчи безпричинно на пазара, като той нападна критиците на шампиона за липсата на трансферна активност през лятото. След спечелването на титлата Ливърпул подписа със само 1 играч в лицето на Костас Цимикас от Олимпиакос за 11.75 милиона лири.

"Откакто аз съм тук, не е имало трансферен прозорец, в който да помисля 'ако не вземем този играч, ние не можем да започнем сезона'. Нито веднъж. Ние сме в луксозна ситуация, в която ако можем да вземем някого, това ще е много добър играч, ако не - то ние си имаме много добри играчи.

"Това е като театър малко, този трансферен бизнес. През всичките ми години тук е все същото. Но не казвам, че винаги сме правили всичко правилно. Действахме колкото добре можем. Нещата зависят от много обстоятелства - едно е да намериш играч, второ да имаш пари, всички тези неща.

"Но тази сутрин прочетох, че някой гледал моя език на тялото и видял в мен 'напрежение или ярост' или нещо такова. Интересно! Малко рано започнаха да гледат езика на тялото ми. Това го очаквам по време на сезона когато загубим мач. Но когато спечелим пак ще видите забавния човек, който съм в пресконференциите.

"В този клуб, откакто съм тук, се харчи каквото се изкарва. Това винаги е бил случаят. Аз не зная какво толкова е изненадващото сега. Нищо ново. Каквото изкараме, ние го харчим ако трябва. Ако не, не харчим, защото няма смисъл да хвърляме пари на вятъра.

"Когато говоря за трудностите в света в момента, хората може би мислят 'Наистина? И във футбола ли?'. Да, изненадващо е, но и във футбола е така. Неяснотата е при всички нас. Човекът трябва да пасне на групата. Ако можем да намерим правилен играч, вероятно ще се случи. Ако не - няма."

  Сподели
135