Невил: Битката Де Хеа - Хендерсън ще стане проблем


И. Ангелов

Невил: Битката Де Хеа - Хендерсън ще стане проблем

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил обяви, че конкуренцията на Давид Де Хеа от Дийн Хендерсън може да означава края на кариерата на испанския вратар в клуба. Де Хеа направи няколко големи грешки в последния сезон, докато Хендерсън бе обявен за една от приятните изненади на вратата на Шефилд Юнайтед, където бе под наем. 

"Идеята Хендерсън да се върне в Манчестър Юнайтед и да замени Давид Де Хеа като номер 1 веднага - това няма да се случи. Мога да гарантирам, че няма да стане. Върху тази ситуация пише 'проблем' отвсякъде. Едната зона на терена, в която ти трябва постоянство и стабилност е вратаря. Трябва да знаеш кой ти е номер 1, не може да го променяш. Това не работи. Никога не съм виждал това да работи в клуб или национален отбор.

"Когато имаш решения между двама добри вратари, трябва да избереш един номер 1 и да държиш на него, дори когато има грешки. В момента, в който Де Хеа е изваден и на врата застане Хендерсън, може да забравим за Де Хеа. Това ми казва опита в Юнайтед.

"В периода между Питър Шмайхел и Едвин ван дер Сар ние имахме Рикардо, Фабиен Бартез, Марк Боснич, Рой Керъл, Тим Хауърд, Масимо Тайби, много вратари за пет или шест години. Там имаше непостоянство и това не помогна."

  Сподели
212