Клоп: Не можем да харчим като Челси


Н. Гавазов

Клоп: Не можем да харчим като Челси

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път се опита да обясни защо неговият клуб не се държи на трансферния пазар така, както Челси.

След като спечели титлата във Висшата лига, Ливърпул се ограничи до закупуването на Костас Цимикас, който трябва да бъде дубльор на  Анди Робъртсън вляво в защита.

Феновете на шампионите наблюдават с известна завист покупките на Челси и Манчестър Сити, но Клоп бърза да напомни, че клубът му е свикнал да живее по възможностите си и до момента този модел се оправдава.

"Светът се справя с много несигурност в момента. Изглежда, че за някои клубове бъдещето изглежда по-малко несигурно - за тези, притежавани от държави и олигарси. Това е истината. Ние имаме различен вид клуб.

Стигнахме до финала на Шампионска лига преди две години, спечелихме го миналата година, станахме шампиони във Висшата лига през миналия сезон, като бяхме клубът, който сме и следваме пътя, по който вървим.

Не можем просто да отидем и да променим това в един момент и да кажем: "Сега искаме да действаме като Челси".

Да, те купуват куп играчи. Разбира се, това може да е предимство, но също така тези играчи трябва да се сработят. Само добавянето на умения не е достатъчно.

Не можете да доведете 11-те най-добри играчи в света и просто да се надявате, че те ще играят най-добрия си футбол след седмица.

Важно е да се работи върху това в областта на тренировките и това е може би нашето предимство. Работим заедно от дълго време, но знам, че хората не искат да чуят това", заяви Клоп.

  Сподели
440