Висшата лига блокирала сделката за продажба на Нюкасъл Юнайтед


Н. Гавазов

Висшата лига блокирала сделката за продажба на Нюкасъл Юнайтед

Сделката за продажбата на Нюкасъл Юнайтед на държавния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия PCP Capital Partners и Reuben Brothers няма да се състои, съобщава  официалният сайт на клуба.

Припомняме, че Висшата лига в продължение на четири месеца не можа да одобри сделката за смяна на собствениците на Нюкасъл, въпреки факта, че клубът предостави доказателства, че инвеститорите са независими от саудитското правителство. Така в края на юли саудитците оттеглиха предложението си да купят клуба.

Въпреки оттеглената оферта, Висшата лига все пак трябваше да реши дали бъдещите собственици са преминали теста за чистота и надеждност.

Както следва от изявлението, публикувано от "свраките", саудитците са се провалили при тази проверка. Сега клубът заплаши Висшата лига с правни последици.

"Това решение бе взето, въпреки че клубът предостави изчерпателни доказателства и правни становища, че Суверенният фонд на Саудитска Арабия е независим и автономен от правителството на Саудитска Арабия.

Клубът и неговите собственици не могат да приемат, че Висшата лига и неговият главен изпълнителен директор Ричард Мастърс са направили правилното нещо, така че ще разгледаме всички възможни варианти за действие",  гласи изявление на  Нюкасъл.

  Сподели
203