От Юнайтед: Клубът няма да бъде продаван сега


Н. Гавазов

От Юнайтед: Клубът няма да бъде продаван сега

Семейство Глейзър няма да продава Юнайтед, съобщи за медиите неизпълнителният директор на клуба Майкъл Еделсон. Въпреки постоянните изявления на американското семейство, че няма да продава клуба, катарското кралско семейство подготвя оферта от 1,5 милиарда паунда, която скоро ще бъде представена пред собствениците на Юнайтед. Идеята на кралската фамилия е да привлече повече внимание към страната си преди световното първенство. Както е известно, Мондиал 2022 ще се проведе именно в Катар.

Еделсон обаче отхвърли възможността американците да приемат подготвяната оферта и заяви, че това би могло да се случи по-късно, но не и сега.

„Не е тайна, че в определен период семейството ще продаде клуба. Това е неизбежно да се случи, но процеса е дълъг и продължителен и няма да е точно сега. Може би след 20-30 години все пак това ще стане, но не и сега", заяви Еделсон.

Както е известно, миналата година семейство Глейзер отхвърли оферта на стойност 1,5 милиарда от консорциум базиран в Близкия Изток. Американците пуснаха облигации с които ще се опитат да рефинансират дълговете на клуба, освен това те се надяват да сключат нов спонсорски договор с компанията „Найки" на стойност 450 милиона паунда, което ще бъде абсолютен рекорд в историята на футбола.

По оценка на списание Forbes, Юнайтед е обявен за най-ценен клуб в света за 2010 година и неизменно държи лидерството в това отношение вече шеста поредна година, което дава основание на собствениците да смятат, че в следващите няколко години стойността на клуба ще се покачва.

 

  Сподели
71