Ман Сити готви първа оферта за Меси


Н. Гавазов

Ман Сити готви първа оферта  за  Меси

Манчестър Сити подготвя предложение към Барселона за трансфера на нападателя  Лионел Меси, което няма да наруши финансовите правила за феърплей, съобщава Sport.es.

"Гражданите“ ще предложат 100 млн. евро за аржентинеца, като в сделката може да бъдат включени  тримата играчи на Сити  Габриел Жезуш, Бернардо Силва и Ерик Гарсия. Това е първата оферта на Сити към испанския вицешампион.

По-рано се съобщаваше, че ръководството на английския клуб е готово да отдели около 200 милиона евро за трансфера на аржентинеца, който ще се състои от определена сума, както и от играчи. Стана известно, че каталунският клуб няма да изиска пълната сума на обезщетението от 700 милиона евро за Меси, но е готов да продаде играча поне за 223 милиона евро, за да извърши най-скъпата сделка в историята.

На 25 август Меси обяви пред ръководството на "блаугранас", че ще напусне Барселона. Клубът не възнамерява да го пуска, затова ще отхвърли всякакви оферти за трансфер.

Меси от своя страна очаква безплатно да напусне Барселона, като използва клаузата за разтрогване на контракта. Футболистът бе длъжен да съобщи за това свое решение до 30 май, но адвокатите на нападателя се позовават на удължаването на сезона поради пандемията.

  Сподели
430