Ман Сити обмисля да привлече Меси


Н. Гавазов

Ман Сити обмисля да привлече Меси

Манчестър Сити обмисля възможността да покани нападателя на Барселона Лионел Меси, така че да не наруши правилата на финансовия феърплей.

Миналата седмица Меси се срещна с току-що назначения наставник на Барселона Роналд Куман, но това не доведе до никакъв резултат - Лионел все още е измъчван от съмнения за бъдещето си.

Според ESPN дори някои от ръководителите на Барселона са отворени за продажба на 33-годишния аржентинец, чийто договор, който продължава до 2021 г., включва 700 милиона евро обезщетение.

На "Камп Ноу" имат  усещането, че прекомерната зависимост от застаряващата звезда е твърде лошо за отбора, а самият Меси сериозно обмисля ново предизвикателство след унизителното поражение с 8: 2 срещу Байерн в Шампионска лига.

Персоната на Хосеп Гуардиола прави Сити фаворит за Меси, ако аржентинецът реши да напусне Барселона. "Гражданите“ внимателно наблюдават ситуацията и вече обмислят какви условия могат да предложат на Лионел, така че това да не накърни финансовата стабилност на клуба и да не привлече допълнително внимание на УЕФА след неотдавнашното производство в Спортния арбитражен съд.

  Сподели
316