Марсиал обясни най-добрия си сезон


И. Ангелов

Марсиал обясни най-добрия си сезон

Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал обясни, че полученото доверие и минути в игра от Оле Гунар Солскяер са причините за най-добрия му сезон по реализирани голове в кариерата до момента. 24-годишният французин завърши последната кампания с 23 гола, с 1 гол повече от Маркъс Рашфорд като най-добър стрелец в тима.

"Аз мисля, че това се обяснява с факта, че получих повече игрово време. Играх практически всеки мач и мисля, че всичко е до постоянството. В миналите сезони не успявах да играя редовно. Много стоях на пейката, понякога стартирах, това беше много трудно. Но в момента аз зная, че мениджърът ми вярва и съм уверен, че следващият мач ще играя. Така че аз давам всичко за да се отблагодаря за това доверие.

"Аз съм гладен за голове защото за мен, голът е гол. Дори да вкарам лесен гол, аз зная, че това добавя към статистиката. Ние работим много над това в тренировките и гледаме да пресъздадем ситуации по време на мач.

"С Маркъс вече играем заедно пет сезона и да, имаме добро разбирателство. Това е много позитивно за нас, да имаме тази добра връзка. Ние опитваме да си помагаме. Например, понякога съм в ситуация, в която виждам, че мога да стрелям, но аз изчаквам да видя и му подавам, защото искам той да вкара. И той прави това за мен, така че не сме концентрирани винаги да вкараме за себе си.

"Ние ще направим всичко, което можем, за да помогнем на отбора да спечели, така че ако той е в по-добра позиция от мен, или аз от него, ние ще си подадем за да вкараме. Има и конкуренция между нас, но най-доброто е подкрепата помежду ни."

  Сподели
252