10 от Евертън победиха Сити на Ийстлендс


Т. Михайлов

10 от Евертън победиха Сити на Ийстлендс

Евертън победи с 2:1 Манчестър Сити на “Ийстлендс” и лиши “гражданите” от възможността да излезат начело във временното класиране на Висшата лига. Двубоят в мразовития Манчестър бе много интересен, особено през втората част, когато “карамелите” останаха с 10 човека на терена, но вратарят им Тим Хауърд бе невероятен.

Мачът започна много добре за Евертън и още в 3-ата минута мърсисайдци бяха водещи в резултата. Лейтън Бейнс центрира към Аничебе, който отклони с глава към Колман. Последва ново центриране и Тим Кейхил намери мрежата. В 19-ата минута Евертън удвои с хубав гол на Бейнс, който получи пас от Кейхил и стреля покрай Харт.

До края на полувремето Манчестър Сити бе абсолютен господар на терена и създаде няколко добри положения, но не стигна до гол. Веднъж и реферът спаси Евертън като реши да не наказава тима с дузпа за игра с ръка на Фил Невил в пеналта.

Втората част продължи с доминация на Сити. В 60-ата минута задачата им бе улеснена, след като Виктор Аничебе си изпроси втори жълт картон. В 72-ата минута “гражданите” логично намалиха. Автогол си отбеляза Фил Ягиелка, който отклони кълбото в мрежата на Хауърд след удар на Туре.

В 77-ата минута бе най-доброто положение за изравняване на резултата. Марио Балотели изскочи сам срещу Хауърд, прехвърли го, но топката срещна гредата. Тевес опита да добави, но стражът парира удара му.

Малко преди края топката срещна ръката на Тони Хибърт след удар на Силва, но дузпа отново не бе отсъдена. В продължението Тим Хауърд спаси мощен удар на Тевес и донесе трите точки на своя тим. Коло Туре пък бе изгонен за втори жълт картон.

  Сподели
134