Срещу Магуайър започна дело от углавен характер


Н. Гавазов

Срещу Магуайър започна дело от углавен характер

По отношение на защитника на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър и още двама задържани в Гърция бе заведено дело за извършено престъпление, свързано с насилие върху длъжностни лица, съобщи BBC RM Sport в Twitter.

Случаят е образуван във връзка с неподчинение, нанасяне на телесни повреди, обиди и опит за подкуп на служители.

Напомняме, че защитникът на Манчестър Юнайтед бе арестуван, докато се намираше на почивка на остров Миконос. След като местният бар се опита да затвори около полунощ поради ограничения, наложени от мерките за борба с коронавируса, компанията на Магуайър отказа да се прибере и продължи да вдига шум, което принуди местните жители да се обадят в полицията.

Органите на реда, които пристигнаха на местопроизшествието, бяха изправени пред агресията на най-скъпия защитник в света и той, както и няколко негови приятели трябваше да пренощуват в полицейското управление.

Нападение на полицай в Гърция се смята за углавно престъпление и се наказва с лишаване от свобода до десет години.

Магуайър се премести в Манчестър Юнайтед през лятото на 2019 г. от Лестър Сити. Преди това той защитаваше цветовете на Уигън, Хъл Сити и Шефилд Юнайтед. През сезон 2019/2020 бранителят не пропусна нито един мач в английското първенство.

  Сподели
179