Лампард няма да е доволен на четвъртото място през новия сезон


Н. Гавазов

Лампард няма да е доволен на четвъртото място през новия сезон

Мениджърът  на Челси Франк Лампард предупреди отбора си, че четвъртото място през следващия сезон вече няма да бъде добър резултат.

"Сините" завършиха сезон 2019/20 в топ 4 на Висшата лига и това се счита за абсолютен успех за младия отбор на Лампард.

Лампард обаче напомня, че Челси е свикнал да се бори за други цели и през новия сезон Франк ще се опита да върне на "сините" предишната им мощ.  

"Чувствам, че четвъртото място стана постижение. Много е трудно да признаеш това като човек от Челси, тъй като в съвременната ера обикновено се борим да спечелим Висшата лига, Шампионска лига, ФА Къп - всички турнири където участваме.

Когато загубихме важния играч Еден Азар, чиито магически моменти ни осигуряваха  победи в мачовете, възникна въпросът: как можем да възстановим и как да компенсираме тази загуба?

Напълно разбирам, че експертите не виждаха шансове за попадане в топ 4, тъй като в 50 мача щяхме да разчитаме на играчи, завърнали се от наем в Чемпиъншип.

Учиш се от грешките си. Все още имаме трудни времена пред себе си, но трябва да преодолеем това, за да стигнем до мястото, където искаме да бъдем.

Много е важно да останем в Шампионска лига през следващата година. Това ще ни вдъхне увереност. Четвъртото място бе постижение тази година, но не искам да казвам, че така ще бъде през следващата.

В бъдеще искаме да кажем: "Как да се доближим до върха?". Това е нашето предизвикателство. Лично аз искам никога да не се задоволяваме с това, което имаме днес", заяви Лампард.

  Сподели
429