Нюкасъл може да купи Роналдо


Н. Гавазов

Нюкасъл може да купи Роналдо

Потенциалният купувач на Нюкасъл е в "директен контакт" с нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо.

В  понеделник Bellagraph Nova Group (BNG) потвърди намерението си да придобие Нюкасъл от Майк Ашли, чиято сделка с инвеститорите  от Саудитска Арабия пропадна.

BNG, която имаше приходи от около 12 милиарда долара (9.2 милиарда британски лири) през последната фискална година  е готова да плати на Ашли 280 милиона паунда и да направи голяма инвестиция за укрепване на състава.

Директорът за глобален маркетинг и инвеститорски отношения на BNG Нерейдес де Бурбон дори каза пред The ​​Telegraph, че неговата организация е на път да направи забележителна покупка, като привлече играч от калибъра на Роналдо. И евентуално самият Кристиано, с когото компанията е в "пряк контакт".

BNG също така твърди, че се е включил в подкрепа на легендата на Нюкасъл Алън Шиърър и бившия играч Майкъл Чопра, въпреки че нито един не е потвърдил това.

Добавяме, че малко се знае за BNG, въпреки колосалните й приходи. Тази компания е създадена само преди два месеца в резултат на сливането на други два. Предполага се, че собствениците на фирмата са жители на Сингапур.

  Сподели
140