Синклер: Облак ще помогне на Челси да се конкурира с Ливърпул


Н. Гавазов

Синклер: Облак ще помогне на Челси да се конкурира с Ливърпул

Бившият защитник на Челси Франк Синклер е убеден, че покупката на вратаря на Атлетико Янън Облак би превърнало "сините"  в претендент за титлата във Висшата лига.

Закриването на сезона във Висшата лига и финала на Купата на ФА не оставиха съмнение, че мениджърът на Челси Франк Лампард е разочарован от Кепа  Арисабалага.

Очаква се Лампард да се опита да намери нов титулярен страж и вече няколко имена се свързват с преход на "Стамфорд Бридж",  включително Андре Онана, Дийн Хендерсън, Ник Поуп и Марк-Андре Тер Щеген.

Синклер обаче смята, че Челси има нужда от Облак, въпреки високата цена на трансфера. Франк е убеден, че с този вид вратари "сините" ще могат да се състезават при равни условия с Ливърпул и Манчестър Сити.

"Не е тайна, че Франк е загубил вяра в Кепа. Той направи редица големи грешки в последните си мачове.

Все пак трябва да запомните, че той все още е много млад вратар. Възрастта му е засенчена от цената му от 71 милиона паунда, но факт е, че той е доста неопитен на ниво възрастни и поставените пред него стандарти са много високи.

В същото време, ако Челси има възможност да привлече Ян Облак, това трябва да се направи, за да може отборът да се конкурира с Ливърпул и Манчестър Сити. Челси се нуждае от вратар от същото ниво. Ян Облак би им дал това", заяви Синклер. 

  Сподели
300