Йозил: Оставам в Арсенал до края на договора си


Н. Гавазов

Йозил: Оставам в Арсенал до края на договора си

Полузащитникът на Арсенал Месут Йозил категорично заяви, че смята да остане на Емирейтс" до края на договора си, независимо, че загуби мястото си в състава на Микел Артета.

"Моята позиция е много ясна. Ще остана тук до последния ден от нашето споразумение и ще дам всичко, което имам за този клуб. Ситуации като тази никога няма да ме сломят, само ме правят по-силен. В миналото доказах, че мога да се върна в отбора и ще го покажа това отново.

Ще реша кога да напусна, а не други хора. Не подписах договор в продължение на две или три години, подписах четиригодишно споразумение. Това трябва да се спазва от всички. Разбира се, ситуацията не е лесна, но обичам Арсенал, обичам да работя там, обичам хората в клуба - истински хора, тези, с които съм от доста време. Аз също така обичам Лондон, това е моят дом.

Каквото и да се случи през последните два сезона, аз съм щастлив и много силен психически. Никога няма да се откажа. Искам да помогна на отбора си и ще се боря за него. Ако съм в добра форма, знам какво мога да направя на терена.

Когато играч иска да напусне, а клубът каже "не", играчът трябва да го приеме, освен ако не намерят съвместно решение. Така че, когато клубът иска играчът да напусне и играчът каже "не", клубът трябва да го приеме, освен ако заедно не може да се вземе решение. Не искам да си тръгвам, това е всичко.

През 2018 г. имах много опции, които биха ми донесли много повече пари, ако бях напуснал като свободен агент, но аз се посветих на Арсенал, защото това е моят клуб и моите фенове, за които исках да играя. Нищо не се е променило. Микел знае на какво съм способен и ще бъда готов, когато той се нуждае от мен.

Няма да мисля преди началото на сезона: "Това е последната ми година и мога да се отпусна, защото все още не играя". Не. Това са трудни моменти за Арсенал и искам да помогна.

Все още имам какво да предложа и тренирам с всички възможни сили, независимо дали съм в отбора или не. Ако ви се предостави възможност, трябва да сте готови. Аз върша цялата необходима работа на терена, с фитнес треньор и във фитнес залата. Това е всичко, което мога да направя", заяви Йозил.

  Сподели
213