Лампард може да похарчи повече от 200 милиона


Н. Гавазов

Лампард може да похарчи повече от 200 милиона

Мениджърът на Челси Франк Лампард ще може да похарчи над 200 милиона паунда през този трансферен прозорец.

В очакване на сезон 2020/21 Лампард вече получи двама новодошли в лицето на крилото Хаким Зиеш и нападателя Тимо Вернер, които струват на лондонския клуб общо 86 млн. паунда.

"Сините" обаче няма да спрат дотук. Лампард е получил карт бланш от ръководството, за да използва трансферите с цел да направи своя отбор претендент за титла във Висшата лига - като Челси е свикнал през последните две десетилетия.

Според Daily Mirror, Лампард планира да направи още три големи покупки, сред които левият бек на Лестър Бен Чилуел, защитникът на Уест Хем Деклан Райс и атакуващия халф на Байер Кай Хаверц. За всеки от тези трима играчи, лондончани имат редица алтернативи.

Ако Лампард успее, летните разходи на Челси лесно могат да надминат летвата от 200 милиона паунда, но "Стамфорд Бридж" вижда тази инвестиция като неизбежна - Ливърпул и Манчестър Сити са твърде далеч напред и няма друг начин да бъдат настигнати.

Франк също би искал да получи нов вратар, но това пряко зависи от намирането на ново убежище за  Кепа Арисабалага. Ако "сините" не успят да продадат испанеца, тогава той ще остане в клуба.

  Сподели
131