Мърсън: Вилиан ще стане невероятно попълнение за Арсенал


Н. Гавазов

Мърсън: Вилиан ще стане невероятно попълнение за Арсенал

Бившият халф на Арсенал Пол Мърсън смята, че крилото на Челси Вилиан ще бъде "невероятен актив" за "артилеристите".

Напомняме, че бразилецът е близо до преход в Арсенал, след като не успя да постигне съгласие с Челси за продължаване на сътрудничеството.

Според Мърсън, "артилеристите" имат голям късмет, че безплатно ще подпишат с толкова  добър играч.

"Вилиан би бил невероятна придобивка. Мисля, че това е много специален играч, който отговаря на всички изисквания. За да бъда честен, не мога да повярвам, че Челси го пуска.

Знам, че е на 31 години и искаше тригодишен договор, но настоящето е важно във футбола. В момента той е страхотен играч. Никой от треньорите не мисли какво ще се случи след три или четири години.

Те искат резултати сега, така че не се изненадвам, че Франк Лампард не иска да го пусне. Артета няма вечно да тренира Арсенал, той трябва да спечели сега и Вилиан може да му помогне в това.

Той е специален играч и привличането му е ослепителна покупка. Добре, той може да не влачи отбора в третата си година, но на кого му пука? Той подхожда на Арсенал по всякакъв начин.

Няма да му се налага да се адаптира в Лондон, защото живее тук от много години и семейството му обожава мястото. Няма да му се налага да се адаптира в новата лига, защото вече е доказал, че тук може да играе за топ клуб.

Така той ще може веднага да заиграе, за разлика от играч, който идва от чужд клуб за много пари.

Той е бърз, трудолюбив и опитен. Той притежава и тази хитрост, която понякога липсва на Арсенал. Той дори може да играе под номер 10", заяви Мерсън пред Daily Star.

  Сподели
217