Уилшър се надява, че Обамеянг ще остане в Арсенал


Н. Гавазов

Уилшър се надява, че Обамеянг ще остане в Арсенал

Полузащитникът на Уест Хем Джак Уилшир изрази надежда, че се надява родният Арсенал да успее да запази капитана си Пиер-Емерик Обамеянг.

Уилшир бе съотборник на Обамеянг на "Емирейтс" само половин сезон, но това бе повече от достатъчно, за да може Джак да се убеди в отличните качества на нападателя от  Габон.

Уилшир съветва 31-годишния Обамеянг, който завърши сезон 2019/20 с 29 гола във всички състезания, да остави настрана всички мисли за напускане и да свърже своето бъдеще с клуба, където е ценен.

"За клуба е много важно да го задържи. Можете сами да видите какво дава на отбора.

Бях там, когато го купиха. Още на първата тренировка той показа, че е играч от световна класа. Той вкарва голове с левия крак и десния крак, може успешно да играе един на един.

Имах голям късмет да играя с няколко играча като него, но той бе един от най-добрите. Ако бях на негово място? Арсенал е огромен клуб. Той е капитанът там, феновете го обичат, той е уважаван от целия клуб.

На негово място щях да остана, но на мен ми е лесно да говоря. Вижте, както казах, за тях е важно да го задържат, защото той е техният най-добър играч, техният лидер.

Когато играта на един отбор не върви, тогава всеки започва да го гледа и очаква той да вземе и направи нещо", заяви Уилшър.

  Сподели
193