Лампард поиска отлагане на старта на сезона за Челси


Н. Гавазов

Лампард поиска отлагане на старта на сезона за Челси

Мениджърът на Челси Франк Лампард призова Висшата лига да забави началото на новия сезон за неговия тим.

Както е известно, сезон 2020/21 в топ английската дивизия започва на 12 септември. Очаква се, че  Висшата лига ще отсрочи  старта за тези своите отбори, които се задържат в европейските клубни турнири.

Като се има предвид начинът, по който Байерн се разправи със "сините" на "Стамфорд Бридж", постигайки победа с 3:0, има голяма вероятност кампанията да приключи за лондончани на 8 август, когато баварците са домакини на колектива на Лампард в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига.

Това ще даде на Челси 35 дни за почивка след уморителен сезон и подготовка за новия. Това е повече от 30-дневния минимум, предписан в правилата, но въпреки това Лампард все още вярва, че "сините"  заслужават повече.

"Дори и в най-лошия сценарий, ако не отстраним Байерн, на мен ми се струва, че 12-ти е твърде рано, за да започнем отново да играем.

Футболистите се нуждаят от почивка. Ето защо претърпяхме две контузии на коляното (Сезар Азпиликуета и Кристиан Пулишич), а останалите играчи излязоха от строя преди мача (срещу Арсенал на финала за Купата на ФА)."

Надявам се, че Висшата лига сериозно ще помисли за това и ще определи справедлива дата за началото на сезона за нас. Като клуб от Висшата лига, участващ в Шампионска лига, ние заслужаваме подобно отношение", заяви Лампард.

  Сподели
405