Грант: С резултатите на Франк щях да съм заточен в Сибир


И. Ангелов

Грант: С резултатите на Франк щях да съм заточен в Сибир

Бившият бос на Челси Авраам Грант сподели, че е впечатлен от Франк Лампард начело на отбора този сезон, но той се пошегува, че по негово време завършване на 4-то място в лигата е щяло да го прати на заточение в Сибир за наказание от собственика Роман Абрамович. 

Този сезон Челси осигури 4-то място в лигата, и има шанс да спечели ФА Къп след финала с Арсенал на 2-ри август. В Шампионска лига този сезон Челси трябва да играе втори осминафинал след първия 3:0 с Байерн Мюнхен.

В първия си сезон в Челси Грант бе втори във Висшата лига, загуби финал в Купата на лигата срещу Тотнъм, а след това след дузпи загуби и финал в Шампионска лига от Манчестър Юнайтед. Малко след това той бе уволнен, а сега той коментира Лампард:

"Аз мисля, че това е добър сезон, особено в сравнение с неговото начало, защото нямаха право да купуват играчи. В сравнение с покупките на Роман Абрамович, ако му бях казал тогава, че 4-то място е достатъчно за тима, той вероятно щеше да ме изпрати в Сибир. Но за положението на Челси от началото на сезона, мисля, че сега е добре. За Франк това е огромно постижение - за първа година във Висшата лига.

"Разбира се, той бе играч с голям опит, но не можеш да сравниш играч с мениджър. Аз мисля, че той управлява отбора много добре. Много млади играчи има там и той знае как да играе с тях, как да им дава почивка и кога да ги натисне. Това е добра основа за бъдещето. Аз съм много доволен от представянето му."

  Сподели
267